Thursday, August 4, 2011

Κάτω από τα 92 δολάρια έκλεισε η τιμή του αργού


Κάτω από τα 92 δολάρια έκλεισε η τιμή του αργού



Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των πέντε εβδομάδων υποχώρησε η τιμή του αργού, εν μέσω ανησυχιών για οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ και ενώ τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ για τα αποθέματα αργού που κατέδειξαν ότι η ζήτηση για πετρέλαιο παραμένει υποτονική.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 0,95 εκατ. βαρέλια στα 354,975 εκατ. βαρέλια την τελευταία εβδομάδα. Παρά το γεγονός ότι ήταν κοντά στις εκτιμήσεις, τα στοιχεία έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ενδείξεων πως η οικονομική ανάκαμψη στη μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου έχει "πατήσει φρένο".

"Η ζήτηση είναι αδύναμη για αυτή την περίοδο του έτους", σχολιάζει ο Phil Flynn, αναλυτής πετρελαίου της PFGBest στο Σικάγο. "Τα νούμερα για το πετρέλαιο δείχνουν πως διανύουμε φάση οικονομικής επιβράδυνσης".

Αναλυτικά, το συμβόλαιο του αργού, παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 1,86 δολάρια ή 1,9% στα 91,93 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Ιουνίου, όταν είχε ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 90,61 δολάρια το βαρέλι.



source: capital.gr

No comments:

Share |