Friday, July 29, 2011

Προειδοποιούν για το χρέος οι μεγαλύτεροι CEOs της Wall


Προειδοποιούν για το χρέος οι μεγαλύτεροι CEOs της Wall


Για "πολύ σοβαρές" συνέπειες εάν η αμερικανική κυβέρνηση αποτύχει να αυξήσει το ανώτατο όριου του χρέους πριν τη λήξη της προθεσμίας προειδοποίησαν το Κογκρέσο και τον πρόεδρο Obama, οι CEO των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Σε επιστολή τους τα στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Lloyd Blankfein της Goldman Sachs, ο Jamie Dimon της JPMorgan Chase και ο Brian Moynihan της Bank of America, αναφέρουν πως η ασθμαίνουσα οικονομία θα δεχτεί άλλο ένα σοβαρό πλήγμα εάν το "ταβάνι" των 14,3 τρισ. δολαρίων για το χρέος δεν υψωθεί έως την ερχόμενη Τρίτη που λήγει η προθεσμία και απευθύνουν ισχυρή έκκληση στο Λευκό Οίκο και στους επικεφαλής του Κογκρέσου για επίτευξη συμφωνίας.

"Η οικονομική μας ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη", σημειώνουν. "Ενδεχόμενη χρεοκοπία ή υποβάθμιση της αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ θα ήταν μεγάλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις και την επενδυτική εμπιστοσύνη -με αποτέλεσμα την αύξηση των επιτοκίων για όσους όλους δανείζονται, την υπονόμευση της αξίας του δολαρίου και την αναστάτωση της αγοράς μετοχών και ομολόγων- και κατά συνέπεια την δραματική επιδείνωση των ήδη δύσκολων οικονομικών συνθηκών της χώρας μας".



source: capital.gr

No comments:

Share |