Wednesday, July 13, 2011

Burberry: Αύξηση 34% στις πωλήσεις α’ τριμήνου


Burberry: Αύξηση 34% στις πωλήσεις α’ τριμήνου


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)— Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση κατά 34% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, ενισχυμένη από το άνοιγμα νέων καταστημάτων και τη διατήρηση της παγκόσμιας ζήτησης για τα προϊόντα της, ιδιαίτερα στην Κίνα, με την εταιρεία να παραμένει αισιόδοξη για το υπόλοιπο του έτους παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Η λιανική εταιρεία ενδυμάτων και αξεσουάρ ανέφερε ότι οι πωλήσεις για τους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου ενισχύθηκαν κατά 34% στις 367 εκατ. λίρες σε καθεστώς σταθερών ισοτιμιών, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 344 εκατ. λίρες.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Angela Ahrendts τόνισε πως ο όμιλος «είναι ικανοποιημένος με το ξεκίνημα της Burberry στο έτος, με ανάπτυξη διψήφιου ποσοστού σε λιανική και χονδρική σε όλες τις περιοχές και τις κατηγορίες προϊόντων».

«Ενώ είμαστε προσεχτικοί σχετικά με τις παγκόσμιες μακροοικονομικές προκλήσεις, παραμένουμε βέβαιοι για τις στρατηγικές μας και θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις που οδηγούν σε επικερδής ανάπτυξη».

Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης των πωλήσεων προήλθε από το λιανικό τμήμα του ομίλου, το οποίο περιλαμβάνει τα καταστήματα σε όλο τον κόσμο, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 49% στις 245 εκατ. λίρες, διαμορφούμενες υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Η βρετανική εταιρεία αναπτύσσει σταθερά το δίκτυο των καταστημάτων της τα τελευταία χρόνια, έχοντας προσθέσει 50 καταστήματα franchise στην Κίνα τον Ιούλιο του 2010, με κόστος 70 εκατ. λίρες.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν ενισχυθεί κατά 26% έως τώρα στο έτος και περίπου 80% τον προηγούμενο χρόνο, καθώς η αναπτυξιακή στρατηγική της Burberry συνεχίζει να αποφέρει κέρδη.

Οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν την Τρίτη στα 1437 πένες, αποτιμώντας την στις 6,26 δισ. λίρες.



source: capital.gr

No comments:

Share |