Wednesday, June 29, 2011

WSJ: Κοντά σε συμφωνία με επενδυτές η BofA για ενυπόθηκους τίτλους


WSJ: Κοντά σε συμφωνία με επενδυτές η BofA για ενυπόθηκους τίτλους


Κοντά σε συμφωνία για τον διακανονισμό των απαιτήσεων επενδυτών που γνώρισαν ζημιές από τοποθετήσεις σε χρεόγραφα με έκθεση σε ενυπόθηκα δάνεια πριν την κατάρρευση της αμερικανικής στεγαστικής αγοράς φέρεται να βρίσκεται η Bank of America Corp. όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το ύψος του διακανονισμού θα μπορούσε να φτάσει τα 8,5 δισ. δολ. ποσό που θα αποτελούσε την μεγαλύτερη πληρωμή στον τραπεζικό κλάδο μέχρι σήμερα, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο διακανονισμός θα θέσει τέλος στην εννεάμηνη μάχη με μια ομάδα 22 επενδυτών που συνδυασμένα κατέχουν περισσότερα από 56 δισ. δολ. σε χρεόγραφα διασφαλισμένα με ενυπόθηκα δάνεια.

Στους επενδυτές περιλαμβάνονται οι BlackRock Inc., MetLife Inc. και η Federal Reserve Bank of New York.

Οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα χρεόγραφα που αγόρασαν από την Countrywide Financial Corp. πριν τη χρηματοοικονομική κρίση ήταν φορτωμένα με επικίνδυνα ενυπόθηκα δάνεια σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις που οι ίδιοι έλαβαν για την ποιότητα των τίτλων και τις διασφαλίσεις που τους υποστηρίζουν.

Οι επενδυτές αναφέρουν επίσης ότι η Countrywide -η οποία πέρασε στην Bank of America το 2008 για 4 δισ. δολ.- δεν κράτησε ακριβή στοιχεία στη διαχείριση των δανείων.


source: capital.gr

No comments:

Share |