Wednesday, June 8, 2011

Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία η World Bank


Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία η World Bank


Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες, με ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερο από τις αντίστοιχες αναπτυγμένες, χρειάζεται να επισπεύσουν τις περικοπές δαπανών και τις αυξήσεις επιτοκίων, προκειμένου να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό και την υψηλή ανάπτυξη.

Ακόμη, η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος στο 3,2% από τις εκτιμήσεις του Ιανουαρίου για 3,3%, εξαιτίας του σεισμού της Ιαπωνίας και των πολιτικών αναταραχών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η Παγκόσμια Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,6% το 2012.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες «έχουν αφήσει πίσω τους το στάδιο της ανάκαμψης που αφορά στην καταπολέμηση της κρίσης», δηλώνει ο Andrew Burns της Τράπεζας. Μάλιστα προσθέτει ότι τώρα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους προς την καθιέρωση συνθηκών που θα τους επιτρέψουν να έχουν ισχυρή ανάπτυξη και στα επόμενα χρόνια.

Τη στιγμή που οι αναπτυγμένες χώρες προσπαθούν να καταπολεμήσουν την υψηλή ανεργία και την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, πολλές αναδυόμενες οικονομίες με ισχυρή επέκταση δεν έχουν αποσύρει ακόμη τα δημοσιονομικά μέτρα που έθεσαν σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της ύφεσης, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ακόμη, τα πραγματικά επιτόκια είναι χαμηλά ή αρνητικά σε πολλές χώρες, ακόμη κι αν οι αρχές από την Ινδία μέχρι το Περού, αυξάνουν το κόστος δανεισμού.



source: capital.gr

No comments:

Share |