Wednesday, June 8, 2011

Groupon: Καλωσορίζουμε στον κλάδο Facebook και Google


Groupon: Καλωσορίζουμε στον κλάδο Facebook και Google

Τα παχυλά κέρδη αλλά κυρίως οι εντυπωσιακές προοπτικές τους κλάδου ηλεκτρονικών αγορών μέσω κουπονιών, στον οποίο έχει διαπρέψει η Groupon, έχουν προσελκύσει και νέες εταιρείες που διεκδικούν μερίδα στη ταχέως αυξανόμενη πίτα. Η διοίκηση της Groupon δήλωσε ότι «καλωσορίζει» τo Facebook και τη Google στη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο κλάδος «καθημερινών ευκαιριών» που διακινούνται μέσω του διαδικτύου αναμένεται να φτάσει σε τζίρο τα 3,9 δισ. δολάρια έως το 2015, από 873 εκατ. το 2010, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών BIA/Kelsey. Το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο, η Groupon κατέγραψε ζημίες 113,9 εκατ. δολαρίων, καθώς η εντατικοποίηση του ανταγωνισμού είχε ως αποτέλεσμα τα έξοδα προώθησης να μηδενίσουν τα περιθώρια κέρδους.

«Ως ένα βαθμό, είναι ανταγωνιστές μας», δήλωσε από τη Σεούλ ο διευθύνων σύμβουλος της Groupon Αντριου Μέισον. «Εμείς καλωσορίζουμε τον ανταγωνισμό, πιστεύω ότι είναι προς όφελος των καταναλωτών και των εμπόρων. Ελπίζουμε να φέρουν καινοτομία στην αγορά. Τους καλωσορίζουμε σε αυτόν τον τομέα».

Το Facebook παρουσίασε μια νέα δυνατότητα, μέσω της οποίας οι χρήστες του δημοφιλέστερου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες που προσφέρουν τα κοντινά καταστήματα. Ανάλογη υπηρεσία ενσωμάτωσε τον προηγούμενο μήνα στις υπηρεσίες της και η Google, η οποία ονομάζεται Google Offers.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |