Friday, June 10, 2011

Πτώση 35% αναμένει στα λειτουργικά κέρδη φέτος η Toyota


Πτώση 35% αναμένει στα λειτουργικά κέρδη φέτος η Toyota

Η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι αναμένει τα λειτουργικά κέρδη σε αυτή τη χρήση να υποχωρήσουν 35% στα 300 δισ. γιεν (3,7 δισ. δολάρια), μετά από το σεισμό-ρεκόρ που έπληξε τη χώρα το Μάρτιο και οδήγησε στη μείωση των πωλήσεων και στις διακοπές στην παραγωγή οχημάτων.

Οι ετήσιες εκτιμήσεις της εταιρείας έρχονται σε σύγκριση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη στα 434 δισ. γιεν, όπως αυτές προέκυψαν από δημοσκόπηση της Thomson Reuters.

Τα λειτουργικά κέρδη για τη χρήση που έληξε το Μάρτιο του 2011 διαμορφώθηκαν στα 468,3 δισ. γιεν. Ο σεισμός των 9 Ρίχτερ που έπληξε τη Βορειοανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου, ανάγκασε την Toyota και άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν την παραγωγή τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, καθώς προσπαθούν να διασφαλίσουν ζωτικά τμήματα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως ανακοίνωσε στις 11 Μαΐου ότι ο σεισμός συνεισέφερε στην πτώση 52% των κερδών στη διάρκεια του τριμήνου Ιανουαρίου-Μαρτίου, αλλά η εταιρεία καθυστέρησε να παρουσιάσει τις ετήσιες εκτιμήσεις της, καθώς προσπαθούσε να αντιληφθεί τις επιδράσεις από την καταστροφή, στην προμηθευτική και καταναλωτική αλυσίδα.


source: capital.gr

No comments:

Share |