Friday, June 10, 2011

Στα $1.600 "βλέπει" το χρυσό σε τρεις μήνες η UBS


Στα $1.600 "βλέπει" το χρυσό σε τρεις μήνες η UBS

Στην αύξηση της εκτίμησης της για την τιμή του χρυσού σε ορίζοντα τριών μηνών προχώρησε η ελβετική UBS. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η UBS ανέβασε την εκτίμησή της στα 1.600 δολ. η ουγγιά από 1.400 δολ. επικαλούμενη τις αμφιβολίες που επικρατούν για τις προοπτικές της οικονομίας παγκοσμίως και τους επενδυτές που αναμένουν να προχωρήσουν σε αγορές του πολύτιμου μετάλλου σε χαμηλότερες τιμές.

“Η αδυναμία των οικονομικών δεδομένων παγκοσμίως προκαλούν ενίσχυση της αισιοδοξίας για το χρυσό το δεύτερο τρίμηνο και οποιεσδήποτε καθοδικές κινήσεις πρέπει να περιορισθούν με δεδομένο τις ανησυχίες για την εικόνα της οικονομίας,” αναφέρει η αναλύτρια της UBS, Edel Tully.

“Ενώ οι επενδυτές είναι διστακτικοί να αγοράσουν χρυσό αυτήν την περίοδο καθώς διαπραγματεύεται κοντά στο ιστορικό υψηλό των 1.577 δολ. η ουγγιά, υπάρχουν σίγουρα χρήματα επενδυτών έτοιμα να εισρεύσουν σε περίπτωση πτώσης κάτω από τα 1.500 δολ. Ο χρυσός μπορεί να βρει στήριξη επίσης εάν η κρίση χρέους συνεχιστεί χωρίς κάποια συμπαγή λύση και οι κεντρικές τράπεζες συνεχίσουν να αυξάνουν τα αποθέματά τους,” πρόσθεσε η Tully.

Τέλος, σημείωσε πως η φυσική ζήτηση μπορεί να επιταχυνθεί ξεπερνώντας τα παραδοσιακά εποχικά δεδομένα εάν η τιμή του χρυσού πέσει κάτω από τα 1.500 δολ.


source: capital.gr

No comments:

Share |