Friday, May 27, 2011

ΗΠΑ: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις δαπάνες


ΗΠΑ: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις δαπάνες


Επιβράδυναν ελαφρώς τον Απρίλιο οι δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ, ενώ τα εισοδήματα αυξήθηκαν με ρυθμό ανάλογο των εκτιμήσεων, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Απρίλιο, υποχωρώντας ελαφρώς από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Σε προσαρμοσμένη βάση για τον πληθωρισμό οι δαπάνες σημείωσαν οριακή άνοδο 0,1% για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Τα στοιχείου του Μαρτίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά και έδειξαν αύξηση των δαπανών κατά 0,5%.

Την ίδια στιγμή τα εισοδήματα σημείωσαν άνοδο 0,4% για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των δαπανών κατά 0,5% και των εισοδημάτων κατά 0,4% τον Απρίλιο.

Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι ο δείκτης τιμών δαπανών προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση έπειτα από άνοδο 1,8% το Μάρτιο. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,3% τον Απρίλιο.

Ο δομικός δείκτης τιμών, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές ενέργειας και τροφίμων, αυξήθηκε 1,0% σε ετήσια βάση έπειτα από άνοδο 0,9% το Μάρτιο. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης ενισχύθηκε 0,2%.


source: capital.gr

No comments:

Share |