Friday, May 27, 2011

Citigroup: Αναβαθμίζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε "overweight"


Citigroup: Αναβαθμίζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε "overweight"


Σε "overweight"αναβάθμισε τη σύσταση της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Citigroup Inc. επισημαίνοντας ότι η υποχώρηση των τιμών το τελευταίο τρίμηνο προσφέρει ευκαιρίες για τοποθετήσεις στα πιο ισχυρά τραπεζικά ιδρύματα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

"Οι πιθανότητες σημαντικής πτώσης των τιμών από τα τρέχοντα επίπεδα είναι λίγες", αναφέρουν οι αναλυτές της Citigroup σε σημείωμα που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα. "Ένας μεγάλος αριθμός αρνητικών ειδήσεων φαίνεται να έχει ήδη τιμολογηθεί στον κλάδο που έχει προχωρήσει σε σημαντική κεφαλαιακή αναδιάρθρωση τα τελευταία δύο χρόνια".

Οι τράπεζες στον δείκτη Stoxx Europe 600 έχουν υποχωρήσει 11% το τελευταίο τρίμηνο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 19 βιομηχανικών ομάδων, εν μέσω ανησυχιών για τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης του κρατικού χρέους.

Η βιομηχανία "φαίνεται να βρίσκεται σε πιο ισχυρή θέση σήμερα σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια", αναφέρουν οι αναλυτές της Citigroup, ενώ επισημαίνουν ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας.

Αν και αναμένονται περισσότερα βήματα για την ενίσχυση των κεφαλαίων τους επόμενους 12 μήνες, πολλά από τα μεγαλύτερα ιδρύματα έχουν διαμορφώσει τους βασικούς τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας (Tier 1) σε επίπεδα από 8% έως 10%, σημειώνουν οι αναλυτές.

Στη λίστα με τις περισσότερο προτιμώμενες μετοχές της Citigroup από τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο βρίσκονται οι Standard Chartered Plc, Credit Suisse Group AG, BNP Paribas SA, DnB NOR ASA και HSBC Holdings Plc.


source: capital.gr

No comments:

Share |