Tuesday, April 12, 2011

Βουτιά σημείωσε ο Nikkei


Βουτιά σημείωσε ο Nikkei


Βουτιά 1,7% έκανε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei [.N225] , ο οποίος υποχώρησε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση κλείνοντας στις 9.555,26 μονάδες. Απώλειες 1,6% κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 838,51 μονάδες.

Σημαντικό ρόλο στην πτώση του ιαπωνικού χρηματιστηρίου έχουν παίξει οι εντεινόμενες ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις του σεισμού της 11ης Μαρτίου, κυρίως λόγω της πυρηνικής καταστροφής, οι οποίες φαίνεται ότι θα είναι χειρότερες απ’ ότι αναμενόταν.

Μαζική ρευστοποίηση σημειώθηκε στις μετοχές των αυτοκινήτων και των ηλεκτρονικών ειδών, ενώ η πτώση στην τιμή του πετρελαίου πυροδότησε τη ρευστοποίηση και των μετοχών του κλάδου της ενέργειας.

«Μέχρι πρότινος η αγορά πίστευε ότι ο αντίκτυπος του σεισμού θα γίνει αισθητός κυρίως το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, ωστόσο, φαίνεται πως οι επιπτώσεις θα συνεχιστούν για τουλάχιστον ένα ακόμη τρίμηνο ασκώντας πτωτικές τάσεις στην αγορά για πολύ περισσότερο», σχολιάζει στο Reuters ο Χιντέο Αριμούρα από την Mizuho Asset Management.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |