Tuesday, April 12, 2011

IPO 9-11 δισ. δολαρίων σχεδιάζει η Glencore


IPO 9-11 δισ. δολαρίων σχεδιάζει η Glencore

Η Glencore International, ο μεγαλύτερος trader εμπορευμάτων παγκοσμίως, σχεδιάζει να προχωρήσει σε διάθεση μετοχών ύψους 11 δισ. δολαρίων στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει πηγή του Bloomberg, η εταιρεία θα ανακοινώσει την τιμή διάθεσης των μετοχών στις 4 Μαΐου, όταν η διοίκηση είναι προγραμματισμένο να αρχίσει να συναντάται με πιθανούς επενδυτές. Η δημόσια εγγραφή μπορεί να αποφέρει 9-11 δισ. δολάρια.

Η IPO της Glencore θα είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως από την αρχή του χρόνου, καθώς τα χρηματιστήρια ανακάμπτουν από τις πολιτικές αναταραχές στη Βόρεια Αφρική και την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, ένα real estate επενδυτικό trust που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο του Χονγκ Κονγκ, Li Ka-shing, δέχθηκε προσφορές για όλες τις μετοχές στην IPO των 1,7 δισ. δολαρίων, στην πρώτη ημέρα της πώλησης.

«Το κλίμα στις αγορές θα συνεχίσει να βελτιώνεται εάν η πυρηνική κρίση της Ιαπωνίας δεν επιδεινωθεί. Ως commodity trader η Glencore επωφελείται περισσότερο ή λιγότερο έμμεσα από έναν κλάδο που ελκύει μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές», επισημαίνει στέλεχος της Mayfair Pacific Financial Group.


source: capital.gr

No comments:

Share |