Tuesday, April 12, 2011

Τριψήφιος αριθμός απολύσεων στην ΚΕΟ



Τριψήφιος αριθμός απολύσεων στην ΚΕΟ

Πέραν των 100 υπαλλήλων ή σχεδόν το 20% του προσωπικού της αναμένεται να απολύσει η ιστορική βιομηχανία ΚΕΟ, αποκάλυψε σήμερα ο βοηθός γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, Μιχάλης Αντωνίου.

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, είπε ότι ο αριθμός των απολύσεων «είναι τριψήφιος».

Μιλώντας αργότερα στη StockWatch, ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι θα απολυθούν πέραν των 100 ατόμων.

Στο στάδιο αυτό, συμπλήρωσε, γίνεται ενημέρωση των συντεχνιών για την αναδιάρθρωση που γίνεται στην εταιρεία και τη μείωση του προσωπικού.

«Δυστυχώς σε πολλές βιομηχανικές μονάδες της Λεμεσού γίνεται μακελειό με πολλές απολύσεις λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η οικονομική κρίση».

Τόνισε ότι σε αυτή την περίοδο πρέπει να «είμαστε σώφρονες», αφήνοντας αιχμές για τη χθεσινή απεργία των εργαζομένων στο έργο της μαρίνας Λεμεσού.

Εκπρόσωπος της ΚΕΟ δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο.

Ο αριθμός των απολύσεων είναι ένας από τους ψηλότερους που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.

Τον Οκτώβριο απολύθηκαν από τη Eurocypria 254 υπάλληλοι λόγω εκούσιας εκκαθάρισης της εταιρείας.

Η βιομηχανία παραγωγής ζύθου, οίνου και εμφιαλωμένου νερού – που είναι μια από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες του νησιού – ανακοίνωσε στις 10 Φεβρουαρίου την πρόθεση της να απολύσει μέρος του προσωπικού της λόγω της οικονομικής κρίσης και της μείωσης του όγκου πωλήσεων.

Αρχικά υπολογιζόταν ότι οι απολύσεις θα αφορούσαν το 5% του προσωπικού της.

Το 2009 η εταιρεία είχε 572 υπαλλήλους ενώ πριν ξεκινήσει η κατακόρυφη κάμψη των εργασιών της εταιρείας, το 2003, η ΚΕΟ εργοδοτούσε γύρω στα 800 άτομα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε για το 2010 ζημιές €3,4 εκ. έναντι ζημιών €3,7 εκ. το 2009.

Η κοινοποίηση του εύρους των απολύσεων στην ΚΕΟ ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας συνεχίζουν να επιδεινώνονται, παρά τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η ανεργία έφθασε το πρωτόγνωρο επίπεδο του 7,2% το Φεβρουάριο που αντιστοιχεί περίπου με 28 χιλ. ανέργους.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |