Wednesday, April 13, 2011

JP Morgan: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα το α΄ τρίμηνο


JP Morgan: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα το α΄ τρίμηνο

Αύξηση κερδών 70% κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η JP Morgan σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 ξεπερνώντας παράλληλα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν στα 5,6 δισ. δολ., ή 1,28 δολ. ανά μετοχή, από 3,33 δισ. δολ., ή 0,74 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research τα τοποθετούσαν στα 1,15 δολ. ανά μετοχή. Τα έσοδα της τράπεζας υποχώρησαν στα 25,8 δισ. δολ. από 27,7 δισ. δολ. ενώ οι εκτιμήσεις τα τοποθετούσαν στα 25,2 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα επιβεβαίωσε ταυτόχρονα την αύξηση του μερίσματος στα 25 cents ανά μετοχή καθώς και το πολυετές πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών συνολικού ύψους 15 δισ. δολ. με τα 8 δισ. δολ. να αφορούν το 2011.


Ο δείκτης Tier 1 Common βάσει των κανονισμών της Βασιλείας Ι ανήλθε σε 10% ($120 δισ.) ενώ βάσει των κανονισμών της Βασιλείας ΙΙΙ υπολογίζεται σε 7,3%.

Τα αποθεματικά της διαμορφώθηκαν σε 30,4 δισ. δολ. ενώ ο δείκτης κάλυψης των συνολικών δανείων σε 4,1%.

Η τράπεζα αύξησε τον αριθμό των υπαλλήλων της τους τελευταίους 12 μήνες κατά 16.300 εκ των οποίων τους 9.800 τους πρόσθεσε στις ΗΠΑ.

"Τα αποτελέσματα της εταιρείας αντανακλούν ένα ισχυρό τρίμηνο στον τομέα της Επενδυτικής Τραπεζικής καθώς και τις ισχυρές επιδόσεις από τα τμήματα των Card Services, Commercial Banking, Treasury & Securities Services και Asset Management. Τα αποτελέσματα αυτά ωφελήθηκαν ιδίως από τις βελτιωμένες τάσεις στις δραστηριότητες χονδρικής και καρτών", σχολίασε ο Jamie Dimon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan.



source: capital.gr

No comments:

Share |