Wednesday, April 13, 2011

Βελτιώθηκε η αγορά εργασίας στη Βρετανία


Βελτιώθηκε η αγορά εργασίας στη Βρετανία


Λονδίνο (Dow Jones) – Η βρετανική αγορά εργασίας βελτιώθηκε απροσδόκητα στο τρίμηνο μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης της ανεργίας υποχώρησε για πρώτη φορά το τελευταίο πεντάμηνο, όπως απέδειξαν τα επίσημα στοιχεία.

Η υποχώρηση του αριθμού των ανέργων είναι καλά νέα για την κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού David Cameron, η οποία στηρίζεται στον ιδιωτικό κλάδο προκειμένου να δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας για να εξισορροπήσει το πρόγραμμα περικοπών στο δημόσιο τομέα.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι επίσημες διεθνείς μετρήσεις για την ανεργία, εμφάνισαν υποχώρηση 17.000 στους τρεις μήνες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, στους 2,48 εκατ. Ο δείκτης της ανεργίας υποχώρησε στο 7,8% από το 8% στους τρεις μήνες μέχρι τον Ιανουάριο.

Η ανεργία είναι τώρα στο χαμηλότερο επίπεδο από το γ΄ τρίμηνο του 2010. Τα σημερινά στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων, καθώς οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, την προηγούμενη εβδομάδα προέβλεπαν ότι το ποσοστό θα παρέμενε στο 8%.



source: capital.gr

No comments:

Share |