Wednesday, April 13, 2011

Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την οικονομία η ιαπωνική κυβέρνηση


Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την οικονομία η ιαπωνική κυβέρνηση

Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την οικονομία προχωράει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς οι ζημιές από το σεισμό είναι μεγαλύτερες από ό,τι υπολογιζόταν.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το υπουργικό συμβούλιο αναφέρει πως «αν και η ιαπωνική οικονομία ανακάμπτει, έχει δείξει κάποιες αδυναμίες μετά από το σεισμό». Προσθέτει ακόμη ότι οι ελλείψεις στην ενέργεια, οι καθυστερήσεις στην επίλυση των διακοπών της αλυσίδας προμηθειών και οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, απειλούν να πιέσουν περαιτέρω την ανάπτυξη της οικονομίας.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικής και Δημοσιονομικής πολιτικής, Kaoru Yosano, ανακοίνωσε ότι οι επιδράσεις στην οικονομία από την καταστροφή ήταν μεγαλύτερες από τις αρχικές προβλέψεις, δίνοντας και μια ένδειξη ότι τα σχέδια ανασυγκρότησης μπορεί να υπερβούν τις προβλέψεις της κυβέρνησης.

«Επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές. Ακόμη δεν γνωρίζουμε το πλήρες μέγεθος της ζημιάς από το σεισμό και φαίνεται πως το πυρηνικό πρόβλημα θα παραταθεί», αναφέρουν αναλυτές της Mizuho Research.



source: capital.gr

No comments:

Share |