Thursday, April 21, 2011

Γερμανία: Υποχώρησε τον Απρίλιο ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo


Γερμανία: Υποχώρησε τον Απρίλιο ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo

Υποχώρησε τον Απρίλιο η εμπιστοσύνη των γερμανικών επιχειρήσεων για δεύτερο διαδοχικό μήνα, όπως έδειξε η έρευνα του ινστιτούτου Ifo.

Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo υποχώρησε στις 110,4 μονάδες τον Απρίλιο από 111,1 το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για υποχώρηση του δείκτη στις 110,5 μονάδες.

Ο δείκτης είχε σημειώσει ιστορικό ρεκόρ στις 111,3 μονάδες το Φεβρουάριο έχοντας συμπληρώσει εννέα διαδοχικούς μήνες ανόδου.

Ο δείκτης υφιστάμενων συνθηκών αναρριχήθηκε στις 116,3 μονάδες τον Απρίλιο από 115,8 το Μάρτιο, ωστόσο ο δείκτης των προσδοκιών για το επόμενο εξάμηνο υποχώρησε στις 104,7 μονάδες από 106.5.

"Παρά τους σημαντικούς κινδύνους σε διεθνές επίπεδο, η κατάσταση για τις γερμανικές επιχειρήσεις παραμείνει εξαιρετική", σχολίασε ο πρόεδρος του Ifo, Hans-Werner Sinn.

Η πιο αδύναμη μέτρηση του Απριλίου "οφείλεται αποκλειστικά στις λιγότερο θετικές προσδοκίες των επιχειρήσεων για τη μελλοντική πορεία των δραστηριοτήτων τους", πρόσθεσε.

source: capital.gr

No comments:

Share |