Monday, April 11, 2011

Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την οικονομία η BoJ


Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την οικονομία η BoJ

Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την οικονομία προχώρησε η Bank of Japan σε επτά από τις εννέα περιοχές που εξετάζει στη χώρα, στην τριμηνιαία έκθεσή της.

Η υποβάθμιση αποτυπώνει τα προβλήματα στην παραγωγή που σημειώθηκαν μετά από το σεισμό που έπληξε τη χώρα πριν από ένα μήνα.

«Οι επιφυλακτικές απόψεις για την οικονομία, έχουν εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές, κυρίως αποτυπώνοντας τα προβλήματα στην περιοχή μετά από το σεισμό της 11ης Μαρτίου», αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Η ισχυρά πληγείσα περιοχή Tohuku ανακοίνωσε «σημαντικές ζημιές για την οικονομία από το σεισμό, δημιουργώντας προβλήματα στις κοινωνικές υποδομές καθώς και στις επιχειρηματικές και παραγωγικές εγκαταστάσεις», αναφέρει η Boj, στην έκθεσή της που είναι αντίστοιχης σπουδαιότητας με την Beige Book της Fed στις ΗΠΑ.

Οι άλλες περιοχές επίσης ανακοίνωσαν επιφυλακτικές θέσεις, επισημαίνοντας ότι οι επιδράσεις από το σεισμό άρχισαν να γίνονται εμφανείς, κυρίως στην παραγωγική πλευρά, ή ότι η οικονομία άρχισε να εμφανίζει σημάδια στασιμότητας, εξαιτίας των διακοπών στην αλυσίδα προμηθειών, καθώς και λόγω του επιφυλακτικού καταναλωτικού κλίματος.



source: capital.gr

No comments:

Share |