Monday, April 11, 2011

Υποβαθμίζει εκτιμήσεις για ΗΠΑ-Ιαπωνία το ΔΝΤ


Υποβαθμίζει εκτιμήσεις για ΗΠΑ-Ιαπωνία το ΔΝΤ

Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για την οικονομική ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ιαπωνία, προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με Γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο.

Οι μεσοπρόθεσμες στρατηγικές μείωσης του ελλείμματος στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, στερούνται αξιοπιστίας, αναφέρει το ΔΝΤ στο World Economic Outlook, το οποίο θα ανακοινωθεί επισήμως σήμερα το απόγευμα στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg επικαλούμενο τον αξιωματούχο αναφέρει πως στο report το ΔΝΤ θα επισημαίνει ότι ενώ η πιθανότητα μιας διπλής οικονομικής ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία έχει υποχωρήσει, τα ρίσκα για την οικονομική ανάπτυξη, την ίδια στιγμή που τα σοκ από την εκτίναξη των τιμών των εμπορευμάτων και ιδίως του πετρελαίου, έχουν εμφανιστεί ως νέο ρίσκο στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι καταστροφές από το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, θα αντιστοιχούν σε περίπου 3%-5% του ΑΕΠ της χώρας.

Ακόμη, το ΔΝΤ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τη Γερμανία για το 2011 και 2012, επισημαίνοντας τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και την πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος καθώς και στην υποχώρηση της ανεργίας.



source: capital.gr

No comments:

Share |