Tuesday, March 29, 2011

JP Morgan: Το Χ.Α είναι το φθηνότερο στην Ευρώπη, αλλά underweight για τις τράπεζες...


JP Morgan: Το Χ.Α είναι το φθηνότερο στην Ευρώπη, αλλά underweight για τις τράπεζες...

Αν και η JP Morgan εκτιμά ότι υπάρχουν αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες αυτή τη στιγμή στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, συμβουλεύει τους επενδυτές να μην κυνηγήσουν τις τοποθετήσεις στην περιοχή, καθώς υπάρχουν αρκετά βαρίδια στην περαιτέρω πορεία τους. Ωστόσο σημειώνει ότι παραμένει οverweight στις τράπεζες σε Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία.

Οπως τονίζεται, η Γερμανία θα συνεχίσει να επωφελείται σημαντικά από την συνέχιση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, η Ιταλία διαπραγματεύεται σε discount της τάξης του 25% σε σχέση με τους ιστορικούς της δείκτες τιμής προς λογιστική αξία, εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα καθώς και το χαμηλότερο επίπεδο χρέους έναντι του μέσου όρου τη Ευρωζώνης, ενώ η οικονομική δραστηριότητα στη Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει την αγορά και τις τράπεζές της.

Σε ότι αφορά το Νότο, ωστόσο, τα βαρίδια είναι τα εξής:

-Aποτιμήσεις χωρίς ενδιαφέρον. Οι δείκτες p/e των τραπεζών σε Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία δεν είναι ελκυστικοί, αν και όπως υπογραμμίζεται, οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών είναι οι πιο φτηνές στην Ευρώπη

-Οι πραγματικές αποδόσεις των ομολόγων του Νοτου είναι σημαντικά υψηλότερες, και σε σχέση με την «καρδιά» της Ευρωζώνης, αλλά και σε σχέση με τον δικό τους ιστορικό μέσο όρο

-Το δημοσιονομικό βάρος θα υπάρχει για αρκετό διάστημα ακόμα.

-H νομισματική σύσφιξη της ΕΚΤ δεν είναι θετική για την μελλοντική πορεία της περιφέρειας.

Παντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της JP Morgan, σε επίπεδο δεικτών p/e, η ελληνική αγορά είναι η φθηνότερη στην Ευρωζώνη αφού διαπραγματεύεται σε discount της ταξης του 44%, και ακολουθεί αυτή της Ιρλανδίας με discount 22%. Ομως ο οίκος διατηρεί underweight στάση για τις μετοχές της Πειραίως, της Eurobank και του Τ.Τ, λόγω της μεγάλης έκθεσής τους στην εγχώρια αγορά, ενώ στη λίστα με τις μεγάλες αγοραστικές ευκαιρίες, τοποθετεί την Τιτάν και την Βιοχάλκο, λόγω των πολύ ελκυστικών τους αποτιμήσεων.

source: reporter.gr

No comments:

Share |