Monday, March 28, 2011

Πιθανή απόφαση για μείωση επιτοκίου Ιρλανδίας τον Απρίλιο


Πιθανή απόφαση για μείωση επιτοκίου Ιρλανδίας τον Απρίλιο

Η Ιρλανδία μπορεί να μην χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια από τα 35 δισ. ευρώ που προορίζει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, τώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να ρίξει μία ακόμη σανίδα σωτηρίας στις ευρωπαϊκές προβληματικές τράπεζες, δήλωσε ανώνυμη πηγή της Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Το «πακέτο» που συμφωνήθηκε το Νοέμβριο με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, προβλέπει τη στήριξη των κεφαλαίων των υπερχρεωμένων ιρλανδικών τραπεζών με 35 δισ. ευρώ.Τις τελευταίες ημέρες, διάφορες πηγές ανέφεραν πως το ποσό δεν επαρκεί, προειδοποιώντας ότι τα «τεστ αντοχής» των ιρλανδικών τραπεζών, που ολοκληρώνονται την Πέμπτη, θα εμφανίσουν μεγαλύτερη της αναμενόμενης «τρύπα».

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο, ανώνυμη πηγή από τους τραπεζικούς κύκλους της Ευρωζώνης δήλωσε στο Reuters η ΕΚΤ βάζει τις τελευταίες πινελιές σε ένα νέο εργαλείο που θα στοχεύει αρχικά στην Ιρλανδία, επιτρέποντας στις ιρλανδικές τράπεζες να λάβουν επιπλέον ρευστότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εξάλλου, η ανώνυμη πηγή της Ε.Ε., αποκάλυψε πως η απόφαση για την μείωση του κόστους των δανείων της Ιρλανδίας μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 7-8 Απριλίου, στην Ουγγαρία.


source: capital.gr

No comments:

Share |