Monday, March 28, 2011

Ανάλυση: Εχασε έδαφος η Goldman Sachs


Ανάλυση: Εχασε έδαφος η Goldman Sachs

Την καλύτερη έναρξη έτους από το 2007 γνώρισε ο επιχειρηματικός κόσμος όσον αφορά στις παγκόσμιες εξαγορές και συγχωνεύσεις κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2011. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του Thomson Reuters, ο όγκος των παγκόσμιων συμφωνιών στο πρώτο φετινό τρίμηνο αυξήθηκε 58% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αγγίζοντας τα 717 δισ. δολάρια.

Μολονότι τα στοιχεία παρουσιάζουν κάποιες ιδιαιτερότητες λόγω της μεθοδολογίας στην οποία βασίζονται οι επιχειρήσεις, δεν κρύβουν την ευφορία της τελευταίας περιόδου. Η μεγαλύτερη συμφωνία είναι η ανακεφαλαιοποίηση ύψους 59 δισ. νδολαρίων του αμερικανικού ασφαλιστικού ομίλου AIG που έλαβε κρατική βοήθεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ στη δεύτερη θέση κατατάσσεται η συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας της AT&T για την εξαγορά της Τ-Μobile USA που ανήκει στη Deutsche Telekom στην τιμή των 39 δισ. δολαρίων.

Αυτό ωστόσο που προξενεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι η πιο ισχυρή τράπεζα της Wall Street, η Goldman Sachs υποχώρησε στη 10η θέση όσον αφορά στην αμερικανική κατάταξη των αναδόχων σε συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων, παρουσιάζοντας την χειρότερη επίδοση σε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο δεκαετιών. Αντίθετα, η JPMorgan ανέβηκε από την 11η στην πρώτη θέση.

Η Goldman Sachs προσέφερε συμβουλές σε αμερικανικές συμφωνίες αξίας 71 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο, πολύ λιγότερες συγκριτικά με τις αντίστοιχες συμφωνίες αξίας 170 δισ. δολαρίων που παρείχε η JPMorgan Chase & Co. αλλά και πολύ μικρότερες τράπεζες όπως Rothschild, Evercore Partners και Lazard.

Πρόκειται για την κατώτερη τριμηνιαία κατάταξη της Goldman από το 1990 όταν το Thomson Reuters άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία για τις αμερικανικές συμφωνίες στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |