Wednesday, March 16, 2011

Βρετανία: Σε χαμηλό δύο ετών οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας το Φεβρουάριο


Βρετανία: Σε χαμηλό δύο ετών οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας το Φεβρουάριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Απροσδόκητη πτώση σημείωσε ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στη Βρετανία το Φεβρουάριο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δώσει ώθηση στην κυβέρνηση ενόψει της ανακοίνωσης του προϋπολογισμού στις 23 Μαρτίου. Ο υπουργός Οικονομικών George Osborne έχει δηλώσει πως ο προϋπολογισμός θα ενισχύσει την ανάπτυξη παρά το πρόγραμμα περικοπών για τη μείωση του ελλείμματος.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας οι αιτήσεις υποχώρησαν κατά 10.200, πτώση η οποία είναι η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2010, στις 1,45 εκατ., ήτοι το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2009. Ωστόσο ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού οι αιτήσεις παρέμειναν στο 4,5%.

Η πτώση στον αριθμό των ανδρών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση στις γυναίκες, γεγονός που ήταν αποτέλεσμα μίας αλλαγής στο σύστημα των επιδομάτων.

Σημειώνεται πως οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν αύξηση κατά 1.500. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω εμφανίζοντας αύξηση των αιτήσεων κατά 1.500 αντί της αρχικής εκτίμησης των 2.400. Σύμφωνα με το διεθνές μέτρο καταμέτρησης (International Labor Organization) οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 27.000 στους 2,5 εκατ. με το ποσοστό να αυξάνεται στο 8%.


source: capital.gr

No comments:

Share |