Wednesday, March 23, 2011

Στο σφυρί τα ακίνητα της Aspis!


Στο σφυρί τα ακίνητα της Aspis!

Εκατοντάδες ακίνητα της Aspis AEΓA, Aspis AEAZ, Commercial Value και άλλων συνδεδεμένων εταιρειών έχουν βγει από χθες στο σφυρί. Με δημοσίευση σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης ο εκκαθαριστής έχει καταγράψει τα ακίνητα, τα έχει αποτιμήσει και τα πουλάει ένα προς ένα. Πουλάει διαμερίσματα και γραφεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στο Μαρούσι, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη τον Βόλο και τα… Ίσθμια. Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, μετά από την απόφασή της να επιστρέψει μέρος των κεφαλαίων των ομολογιών που είχε εκδώσει , η εταιρία συμφερόντων Παύλου Ψωμιάδη Aspis Capital Συμμετοχών, καλεί όλους τους ομολογιούχους τίτλων της, προσφέροντας τους.... ακίνητα, τα οποία μέχρι σήμερα με καμία δικαστική απόφαση, εξαιτίας του μη εξασφαλισμένου τίτλου τους, δεν μπορούν να τα αποκτήσουν ως εξασφάλιση.

Απευθυνόμενη προς όλους τους κατόχους ομολογιών, η Aspis Capital , επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση του Παύλου Ψωμιάδη περί εξασφάλισης της επιστροφής τουλάχιστον του 80% του κεφαλαίου των τίτλων των ομολογιών κατά την ανακοίνωση, αντανακλά την αληθινή του πρόθεση προς εξασφάλιση του συνόλου των ομολογιούχων, θέτοντας στην διάθεση όσων συμμετάσχουν τα ακίνητα των αναδόχων εταιριών, που αναφέρονται στην παραπάνω ανακοίνωσή μας (13/3/2011).
Η διαδικασία, η οποία προτείνεται από την εταιρία μας, μέσω της παράδοσης της συναλλαγματικής, προέκυψε από την πρόθεσή μας να έχουν όλοι οι ομολογιούχοι ίση και ίδια μεταχείριση και εξασφάλιση και να αποφύγουν περαιτέρω κοστοβόρες και χρονοβόρες διαδικασίες».

Αντίθετα, συνεχίζεται στην ανακοίνωση της εταιρίας «μερίδα ομολογιούχων, προσπαθεί από τον Ιανουάριο του 2010 να δεσμεύσει τα ακίνητα των αναδόχων εταιριών, προς εξασφάλισή τους. Το μοναδικό που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους, είναι η έκδοση 3 προσωρινών διαταγών, επί αντίστοιχων τριών αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Ήδη η πρώτη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η μοναδική που έχει δικαστεί μέχρι σήμερα, απορρίφθηκε εις βάρος τους (των ομολογιούχων), με αποτέλεσμα, να μην ισχύει πλέον αυτή η προσωρινή διαταγή. Εκκρεμούν άλλες δύο, εκ των οποίων η μία έχει εκδικαστεί και αναμένεται η έκδοση απόφασης και η τρίτη δικάζεται τον Μάιο του 2011».
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ασπις Κάπιταλ περιλαμβάνει διάφορες λεπτομέρειες δικαστικού περιεχομένου και άλλων στοιχείων και επισημαίνει ότι «σαφής πρόθεση ήταν η παροχή προσημείωσης υποθήκης επί των ακινήτων αυτών, μέχρι την 31/12/2013, οπότε και λήγει η συναλλαγματική. Ωστόσο, η πρόθεση αυτή δεν μπορεί να ανακοινωθεί ή να πραγματοποιηθεί για το σύνολο των ομολογιούχων, εξαιτίας των παραπάνω προσωρινών διαταγών.

Μοναδικός τρόπος να χορηγηθεί προσημείωση υποθήκης προς τους ομολογιούχους, είναι να εγγράψουν πρώτα τέτοια προσημείωση για το 80 % του κεφαλαίου τους, όσοι ήδη έχουν λάβει την προσωρινή διαταγή και εν συνεχεία να ακολουθήσει το σύνολο των ομολογιούχων. Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 15 Μαϊου.

source:

No comments:

Share |