Wednesday, March 23, 2011

Μ. Βρετανία: Μειώνει τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη ο Osborne


Μ. Βρετανία: Μειώνει τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη ο Osborne


Στην υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας to 2011 και το 2012 προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας George Osborne, ενώ παράλληλα διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις για το 2013, σε ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, στην οποία παρουσιάζει το νέο προϋπολογισμό.

Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ο Osborne τόνισε ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι σχεδιασμένος για την αύξηση των φόρων, αλλά για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.

Αναφορικά με την οικονομία της χώρας ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ προέβλεψε ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% το 2011, έναντι 2,1% προηγουμένως, ενώ για το 2012 μείωσε τις εκτιμήσεις στο 2,5% από 2,6% και διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για ανάπτυξη της τάξης του 2,9% το 2013.

Στο μέτωπο του χρέους και του δανεισμού, ο Osborne τόνισε ότι το καθαρό δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 71% του ΑΕΠ, ενώ ο καθαρός δανεισμός της περιόδου 2011-2012 τοποθετείται στις 122 δισ. λίρες.

Ο Βρετανός υπουργός υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός θα αναδιαρθρώσει την οικονομία της χώρας και στόχος της κυβέρνησης είναι να επιταχύνει τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων και παράλληλα χαρακτήρισε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή κατά 50% προσωρινή.



source: capital.gr

No comments:

Share |