Wednesday, March 23, 2011

Απώλειες 1,7% κατέγραψε ο Nikkei


Απώλειες 1,7% κατέγραψε ο Nikkei

Με απώλειες της τάξης του 1,7% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei [.N225] , ο οποίος υποχώρησε στις 9.449,47 μονάδες -κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των 9.500 μονάδων. Μικρότερη ήταν η πτώση του διευρυμένου δείκτη Topix, ο οποίος έκλεισε στις 861,10 μονάδες, μειωμένος κατά 0,8%.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το ιαπωνικό χρηματιστήριο έχασε περίπου τα μισά από τα χθεσινά κέρδη, σε αντίθεση με τα κρατικά ομόλογα που κέρδισαν έδαφος, καθώς οι επενδυτές «πάγωσαν» τις αγορές του προσπαθώντας να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις από τον σεισμό, το τσουνάμι και την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία.

Η κυβέρνηση εκτιμά το συνολικό άμεσο κόστος από το σεισμό στα 185-308 δισ. δολάρια, εξαιρουμένων των απωλειών που θα επωμιστούν οι επιχειρήσεις, μετά το κλείσιμο πολλών μονάδων παραγωγής εξαιτίας των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος.

«Παρατηρούμε μεγάλη μεταβλητότητα μετά τον σεισμό. Η αγορά παρακολουθεί στενά τις μεμονωμένες εταιρείες για να διαπιστώσει ποιες εταιρείες θα βγουν κερδισμένες από τη φυσική καταστροφή και ποιες θα βγουν χαμένες», σχολιάζει στο Reuters ο Τόρου Χασιζούμε από τη Stats Investment Management.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |