Tuesday, February 1, 2011

Πτώχευση για την Ακτή Ελεφαντοστού;


Πτώχευση για την Ακτή Ελεφαντοστού;


Για πτώχευση της Ακτής Ελεφαντοστού κάνουν λόγο κάτοχοι ομολόγων της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, καθώς η κυβέρνηση «έχασε» την προθεσμία για την καταβολή τόκων σε ομόλογά της συνολικού ύψους 2,3 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για την πρώτη πτώχευση χώρας σε διάστημα ενός έτους, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Laurent Gbagbo, διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τελικά στην καταβολή του ποσού των 29 εκατ. δολαρίων, αν και δεν προσδιορίζει την ακριβή ημερομηνία.

Για την καταβολή των 29 εκατ. δολαρίων είχε ήδη δοθεί μία περίοδος χάριτος 30 ημερών, η οποία εξέπνευσε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα Νέας Υόρκης), όπως δηλώνουν στο Bloomberg ο στρατηγικός αναλυτής της Standard Bank Plc, Samir Gadio και ο Felix Dornaus, εκ των διαχειριστών της αυστριακής Erste Sparinvest KAG.

«Ασφαλώς και διαθέτουμε τα χρήματα», ανέφερε σήμερα σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ακτής Ελεφαντοστού Alcide Djedge. «Έως τώρα πληρώναμε τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν διαθέτω ακόμα ακριβή ημερομηνία, αλλά σίγουρα θα προχωρήσουμε στην καταβολή των χρημάτων», προσέθεσε.



source: capital.gr

No comments:

Share |