Monday, January 24, 2011

Γερμανία: Άνοδος για το σύνθετο PMI τον Ιανουάριο


Γερμανία: Άνοδος για το σύνθετο PMI τον Ιανουάριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Συνέχισε να επιταχύνεται η δραστηριότητα του γερμανικού ιδιωτικού τομέα τον Ιανουάριο, όμως της ανάπτυξης ηγήθηκε ο κλάδος των υπηρεσιών, επισκιάζοντας την ήπια επιβράδυνση του σημαντικού για τη χώρα μεταποιητικού κλάδου, όπως έδειξαν σήμερα τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον δείκτη PMI.

Τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο, αν και ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών, ήταν αυξημένα και δείχνουν ισχυρή επέκταση.

Η Markit Economics ανέφερε ότι ο μεταποιητικός PMI υποχώρησε, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, στις 60,7 μονάδες τον Ιανουάριο από 60,7 μονάδες το Δεκέμβριο. Αυτό ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για αύξηση στις 60,9 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires την περασμένη εβδομάδα.

Ο PMI του κλάδου των υπηρεσιών ωστόσο, ενισχύθηκε στις 60,0 μονάδες από 59,3 μονάδες. Η μέτρηση αυτή ξεπέρασε τις προσδοκίες για 59,1 μονάδες.

Όταν η μέτρηση είναι πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, ενώ κάτω από τις 50 μονάδες δείχνει συρρίκνωση.

Συνολικά, οι μετρήσεις αυτές ώθησαν τον σύνθετο PMI στις 61,0 μονάδες τον Ιανουάριο από 60,3 μονάδες το Δεκέμβριο.

«Τα τελευταία στοιχεία για το γερμανικό PMI υποδεικνύουν τη διεύρυνση της ανάκαμψης από τον μεταποιητικό κλάδο σε αυτόν των υπηρεσιών», ανέφερε η Markit.




source: capital.gr

No comments:

Share |