Monday, January 24, 2011

Facebook: Άντλησε 1,5 δισ. δολάρια


Facebook: Άντλησε 1,5 δισ. δολάρια


Το συνολικό ποσό των 1,5 δισ. δολ. άντλησε η Facebook μέσω συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν σε δύο στάδια. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η Goldman Sachs ολοκλήρωσε την Παρασκευή προσφορά σε πελάτες της εκτός ΗΠΑ οι οποίοι επένδυσαν 1 δισ. δολάρια μέσω fund σε κοινές μετοχές Class A. Το Δεκέμβριο η εταιρεία άντλησε επίσης 500 εκατ. δολ. από την Digital Sky Technologies, την Goldman Sachs Group και funds που διαχειρίζεται η τελευταία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρεία, η αποτίμησή της βάσει της παραπάνω κίνησης ανέρχεται σε 50 δισ. δολ.

Η εταιρεία παράλληλα διευκρινίζει πως προχώρησε στην άντληση αυτών των χρημάτων έπειτα από το ενδιαφέρον που εξέφρασαν οι Digital Sky Technologies και Goldman Sachs. Η Facebook θεώρησε ελκυστική ευκαιρία το ενδιαφέρον των παραπάνω εταιρειών για την ενίσχυση των ταμειακών της διαθεσίμων και της ευελιξίας της με περιορισμένες επιπτώσεις στα μερίδια των υφιστάμενων μετόχων.

Παράλληλα αναφέρει πως δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για τη χρήση αυτών των κεφαλαίων ενώ θα συνεχίσει να επενδύει για τη δημιουργία και την επέκταση δραστηριοτήτων.

Τέλος, η εταιρεία τονίζει πως θα ξεκινήσει να δημοσιοποιεί τις οικονομικές της καταστάσεις το αργότερο έως τις 30 Απριλίου του 2012.



source: capital.gr

No comments:

Share |