Monday, January 31, 2011

Moody's: Υποβάθμισε σε Ba2 την Αίγυπτο


Moody's: Υποβάθμισε σε Ba2 την Αίγυπτο

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της Αιγύπτου προχώρησε η Moody's. Ο οίκος υποβάθμισε σε Ba2 από Ba1 την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, με αρνητικό, από σταθερό προηγούμένως outlook. Η υποβάθμιση αντανακλά τη σημαντική αύξηση του πολιτικού ρίσκου της χώρας, εν μέσω ανησυχιών ότι η απάντηση των αρχών στις αναταράξεις θα υπονομεύσει την ήδη αδύναμη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Ο οίκος εξηγεί ότι η Αίγυπτος οφείλει να αντιμετωπίσει πολιτικά και κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα που χρονίζουν: υψηλή ανεργία, υψηλό πληθωρισμό και γενικευμένη φτώχεια.

Η Moody's θεωρεί ότι υπάρχει "μεγάλη πιθανότητα χαλάρωσης της δημοσιονομικής πολιτικής στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για την άμβλυνση της δυσαρέσκειας", ενώ αναφέρει ότι εάν οι πολιτικές εντάσεις και οι κίνδυνοι που αυτές συνεπάγονται στον δημοσιονομικό και οικονομικό τομέα ελαττωθούν, ο οίκος είναι πιθανόν να αναθεωρήσει σε "σταθερή" την προοπτική εξέλιξης της χώρας. Αλλά, εάν η πολιτική κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, ο οίκος είναι πιθανόν να υποβαθμίσει περαιτέρω την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

source: reporter.gr

No comments:

Share |