Friday, January 21, 2011

General Electric: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα


General Electric: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα


Αύξηση κερδών 51% ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο η General Electric με τα κέρδη και τα έσοδα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο βιομηχανικός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 4,54 δισ. δολ. για το δ΄ τρίμηνο ή 42 cents ανά μετοχή από 3,01 δισ. δολ. ή 28 cents ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητας σημείωσαν άνοδο 33% και ανήλθαν σε 3,9 δισ. δολ. ή 36 cents ανά μετοχή.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 32 cents ανά μετοχή με έσοδα 39,9 δισ. δολ.

Την ίδια στιγμή τα έσοδα σημείωσαν μικρή άνοδο 1% στα 41,4 δισ. δολ. Ήταν η πρώτη αύξηση των εσόδων για διάστημα άνω των δύο ετών.

"Η GE ολοκληρώνει το 2010 σημειώνοντας τρία διαδοχικά τρίμηνα με ισχυρή ανάπτυξη των κερδών", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE, Jeff Immelt. "Τα έσοδα από το βιομηχανικό κομμάτι σημείωσαν άνοδο 4%, ενώ η οργανική ανάπτυξη σημείωσε άνοδο 6%. Οι παραγγελίες στο δ΄ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση, με αύξηση 20% στον εξοπλισμό και 5% στις υπηρεσίες. Οι συνολικές παραγγελίες στις υποδομές ενέργειας αυξήθηκαν κατά 4%. Το συνολικό ανεκτέλεστο αυξήθηκε κατά 3,1 δισ. δολ. στο ρεκόρ των 175 δισ. δολ".


source: capital.gr

No comments:

Share |