Friday, January 21, 2011

Bank of America: Ζημιές 1,2 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο


Bank of America: Ζημιές 1,2 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο


Ζημιές ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο του έτους η Bank of America καθώς επιβαρύνθηκε με απομειώσεις υπεραξίας, ενώ τα προσαρμοσμένα αποτελέσματα δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Ειδικότερα, για το δ΄ τρίμηνο του 2010 η Bank of America ανακοίνωσε ζημιές 1,2 δισ. δολ. ή 16 cents ανά μετοχή λόγω απομειώσης υπεραξίας ύψους 2 δισ. δολ. που σχετίζεται με στεγαστικά δάνεια και ασφαλιστικές δραστηριότητες.

Χωρίς να περιλαμβάνεται η απομείωση, η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 756 εκατ. δολ. ή 4 cents ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet Research έκααν λόγο για κέρδη 18 cents ανά μετοχή.

Το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο η Bank of America είχε ανακοινώσει ζημιές 194 εκατ. δολ. ή 60 cents ανά μετοχή.

Για το σύνολο του 2010 η Bank of America κατέγραψε απομειώσεις υπεραξίας 12,4 δισ. δολ. που οδήγησαν σε ζημιές 2,2 δισ. δολ. ή 37 cents ανά μετοχή. Χωρίς να περιλαμβάνονται οι απομειώσεις, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 10,2 δισ. δολ. ή 86 cents ανά μετοχή.

Η τράπεζα ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν σε 1 τρισ. δολ. σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

"Το 2010 ήταν έτος διορθώσεων και αναδιάρθρωσης", σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BofA, Brian Moynihan. "Τα αποτελέσματα μας επιδεικνύουν την πρόοδο που έχουμε κάνει για να κλείσουμε οριστικά τα θέματα του παρελθόντος – ιδίως σε σχέση με ενυπόθηκα δάνεια. Κερδίσαμε 10,2 δισ. δολ. πριν από την απομείωση υπεραξίας, ανοικοδομήσαμε την κεφαλαιακή μας θέση, μειώσαμε τους κινδύνους στον ισολογισμό μας και διαχωρίσαμε περισσότερα από 19 δισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία που δεν εξυπηρετούσαν άμεσα τους πελάτες μας", πρόσθεσε.


source: capital.gr

No comments:

Share |