Tuesday, January 18, 2011

Βλέπει ναυάγιο με Κατάρ το ΑΚΕΛ


Βλέπει ναυάγιο με Κατάρ το ΑΚΕΛ

To ΑΚΕΛ δήλωσε σήμερα για πρώτη φορά ότι η συμφωνία με το Κατάρ οδηγείται σε αδιέξοδο, επιβεβαιώντας τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για διαφωνίες στην αποτίμηση της κρατικής γης απέναντι από το Hilton.

Ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής του κόμματος, Σταύρος Ευαγόρου, ανέφερε σήμερα στο ραδιόφωνο του Άστρα ότι «η συμφωνία με το Κατάρ τείνει προς ναυάγιο».

Σε απάντηση ότι για πρώτη φορά λέγεται από πολιτικό πρόσωπο ότι η συμφωνία οδηγείται σε ναυάγιο και, αν όντως η πληροφόρηση είναι επίσημη, ο κ. Ευαγόρου παραδέχθηκε ότι «ναι από επίσημη πληροφόρηση η συμφωνία με το Κατάρ για ανέγερση κοινής επένδυσης με την κυπριακή δημοκρατία στο κέντρο της Λευκωσίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton, φαίνεται ότι ναυαγεί».

Η συμφωνία με το Κατάρ έγινε τον Απρίλιο του 2010 και αφορούσε τη δημιουργία κοινοπραξίας μεταξύ του κυπριακού κράτους και της κρατικής κατασκευαστικής εταιρείας του Κατάρ, Qatari Diar, για ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου απέναντι από το Hilton.

Η συμφωνία αφορούσε την παραχώρηση της γης από το κυπριακό κράτος και την πραγματοποίηση ισόποσης επένδυσης προς την ανέγερση του ξενοδοχείου από το Κατάρ.

Η Κύπρος αποτίμησε το ακίνητο στα €135 εκ. και το Κατάρ στα €38 εκ., και μετά από διαδοχικές συναντήσεις υπήρχαν προσδοκίες ότι θα βρισκόταν μέση λύση στα €100 εκ., με αυτόματη μείωση του κεφαλαίου του νέου σχήματος.

Πρόσφατα η Qatari Diar φέρεται να έστειλε επιστολή στην κυβέρνηση στην οποία αποτιμά το ακίνητο κοντά στα €50 εκ.

Η κυβέρνηση επιχείρησε την Παρασκευή να συνδέσει το θέμα με Τουρκικές παρεμβάσεις.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |