Tuesday, January 18, 2011

Βρετανία: Άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης


Βρετανία: Άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης


Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία σημείωσε άνοδο από τα χαμηλά 20 μηνών το Δεκέμβριο, καθώς περισσότεροι Βρετανοί θεωρούν ότι είναι καλή στιγμή να αγοράσουν αγαθά για το νοικοκυριό τους, πριν από την αύξηση του ΦΠΑ αυτό το μήνα, ανακοίνωσε η Nationwide Building Society.

Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 8 μονάδων στις 53 μονάδες, αντιστρέφοντας την πτώση που σημειώθηκε το Νοέμβριο, όταν ο δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2009.

Η άνοδος του Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη τους τέσσερις τελευταίους μήνες. Μια μέτρηση σχετικά με το ένα τώρα είναι καλή ώρα για να δαπανήσει κανείς, ενισχύθηκε 10 μονάδες στις 90, ενώ ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών σημείωσε άνοδο 12 μονάδων στις 73.

Τα σχέδια του πρωθυπουργού David Cameron για τη μεγαλύτερη δημοσιονομική λιτότητα μετά από τον Πόλεμο για να καταπολεμήσει το έλλειμμα-ρεκόρ του προϋπολογισμού, έχει πλήξει τις προοπτικές των Βρετανών για το 2011 και απειλεί να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.

Τα μέτρα αναμένεται να περιορίσουν τις θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων κατά 330.000, ενώ το ΦΠΑ αυξήθηκε 2,5% στο 20%, από τις 4 Ιανουαρίου.



source: capital.gr

No comments:

Share |