Tuesday, December 14, 2010

Περικοπές 650 θέσεων εργασίας φέρεται να ετοιμάζει η Yahoo


Περικοπές 650 θέσεων εργασίας φέρεται να ετοιμάζει η Yahoo

Περικοπές έως και 650 θέσεων εργασίας που αντιστοιχεί περίπου στο 5% του δυναμικού της ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Yahoo, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, προσκείμενες στην υπόθεση.

Οι περικοπές συνιστούν την τελευταία κίνηση της αμερικανικής εταιρείας να εξορθολογήσει τη δραστηριότητά της και να μειώσει το κόστος της, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας το τρέχον έτος να ανακάμψει, έχοντας στο τιμόνι της την διευθύνουσα σύμβουλο CarolBartz. Η εταιρεία συνεχίζει να πλήττεται από τα αδύναμα διαφημιστικά έσοδα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Β. Αμερικής που αποτελεί και τη σημαντικότερη αγορά.

Εκπρόσωπος της Yahoo, αρνήθηκε να σχολιάσει.


Οι περικοπές θα εστιάζουν στο τομέα προϊόντων του ομίλου, που δημιουργεί ιστοσελίδες στο διαδίκτυο αλλά και τη δημοφιλή υπηρεσία της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει και άλλες απολύσεις τα τελευταία χρόνια. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2009, είχε μειώσει τις θέσεις των εργαζομένων κατά περίπου 700, ενώ νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2008 είχε απολύσει 1.400 άτομα. Σύμφωνα με στοιχεία έως τα τέλη Οκτωβρίου, η εταιρεία απασχολεί περίπου 14.100 εργαζόμενους.


source: capital.gr

No comments:

Share |