Tuesday, December 14, 2010

ΗΠΑ: Πέμπτη διαδοχική αύξηση των λιανικών πωλήσεων το Νοέμβριο


ΗΠΑ: Πέμπτη διαδοχική αύξηση των λιανικών πωλήσεων το Νοέμβριο

Για πέμπτο διαδοχικό μήνα ενισχυθήκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, καθώς οι καταναλωτές δαπάνησαν περισσότερα χρήματα για φυσικό αέριο, ρούχα, είδη χόμπι και online αγορές προϊόντων.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,8% το Νοέμβριο, σημειώνοντας μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires και έκαναν λόγο για 0,5% αύξηση.

Το μέγεθος του Οκτωβρίου, εν τω μεταξύ, αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 1,7% από την αρχική εκτίμηση του 1,2%. Ανοδικά αναθεωρήθηκε και το μέγεθος του Σεπτεμβρίου στο 0,9% από το 0,7%.

Κατά τους τελευταίους τρεις μήνες οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 7,8%. Οι λιανικές πωλήσεις παρακολουθούνται από τις αγορές καθώς αποτελούν ένδειξη για τη διεύρυνση η συρρίκνωση της οικονομίας.

Οι καταναλωτικές δαπάνες συνεισφέρουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στην οικονομία των ΗΠΑ, και ως εκ τούτου η αύξηση των λιανικών πωλήσεων για πέντε διαδοχικούς μήνες βοηθά στον εφησυχασμό των ανησυχιών νέα ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.



source: capital.gr

No comments:

Share |