Friday, November 19, 2010

Η Google προσλαμβάνει 2.000 άτομα παγκοσμίως


Η Google προσλαμβάνει 2.000 άτομα παγκοσμίως


Πάνω από 2.000 άτομα σχεδιάζει να προσλάβει η Google σε ολόκληρο τον κόσμο, αυξάνοντας σημαντικά το εργατικό της δυναμικό καθώς επεκτείνεται σε νέες αγορές και μάχεται να αρπάξει ταλέντα από τον ανταγωνισμό.

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, της οποίας ο οικονομικός διευθυντής είπε το Σεπτέμβριο στους επενδυτές ότι στη βιομηχανία του διαδικτύου διεξάγεται ένας «αγώνας για ταλέντα», έχει αγγελίες για 2.076 θέσεις στον διαδικτυακό της τόπο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.

Ο αριθμός των θέσεων είναι έξι περίπου φορές μεγαλύτερος από μία αντίστοιχη μανία προσλήψεων που διενήργησε η εταιρεία το Μάρτιο του 2009.

«Αυξάνουμε τις προσλήψεις μας και τον αριθμό των ανοιχτών θέσεων εργασίας από πέρσι», τόνισε ο εκπρόσωπος της Google, Jordan Newman. Ωστόσο δεν ήθελε να σχολιάσει τον αριθμό των θέσεων, αρκέστηκε μόνο να πει ότι η λίστα στο site της εταιρείας ενημερώνεται συνεχώς και παρακολουθείται στενά.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα η Google είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην αύξηση των μισθών κατά 10% το 2011, με σκοπό να κρατήσει στις τάξεις της όλα τα επιτυχημένα στελέχη και να προστατεύσει το προσωπικό της από τα «νύχια» του ανταγωνισμού.



source: capital.gr

No comments:

Share |