Friday, November 19, 2010

Γερμανία: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων για ΡΡΙ


Γερμανία: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων για ΡΡΙ


Φρανκφούρτη (Dow Jones) – Οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αυξήθηκαν ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, αποτυπώνοντας την αύξηση των ενεργειακών τιμών, εμφάνισαν τα στοιχεία από το Ομοσπονδιακό Στατιστικό Γραφείο ή Destatis.

Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,4% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο και σημείωσαν άνοδο 4,3% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε η Destatis. Η ετήσια άνοδος είναι η μεγαλύτερη από το Νοέμβριο του 2008, όταν η Destatis ανακοίνωσε αύξηση 4,7%.

Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Dow Jones Newswires είχαν προβλέψει αύξηση 0,2% σε μηνιαία βάση και 4,2% σε ετήσια βάση. Ο δείκτης PPI εμφάνισε αύξηση 0,3% για το μήνα και 3,9% ετησίως το Σεπτέμβριο.

Εξαιρουμένου του ευμετάβλητου ενεργειακού κλάδου, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,2% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο και αυξήθηκαν 3,1% ετησίως, σύμφωνα με τη Destatis.

Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών, αυτές που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία της παραγωγής, αυξήθηκαν 0,3% σε μηνιαία βάση και 6% σε ετήσια βάση.




source: capital.gr

No comments:

Share |