Monday, November 29, 2010

BP: Προχωρά στην πώληση θυγατρικής έναντι $7 δισ.


BP: Προχωρά στην πώληση θυγατρικής έναντι $7 δισ.

Στην πώληση θυγατρικής ενεργειακής στην Bridas, έναντι 7 δισ. δολαρίων προχωρά η BP, στην προσπάθειά της να αντλήσει κεφάλαια για να καλύψει το κόστος της πετρελαιοκηλίδας του Κόλπου του Μεξικού, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, η BP θα πουλήσει το ποσοστό που κατέχει στην ενεργειακή με έδρα την Αργεντινή, Pan American Energy, στην Bridas, η οποία ανήκει κατά το ήμισυ στην CNOOC. Η συμφωνία για την πώληση του 60% της εταιρείας εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, διαμορφώνει στα 21 δισ. δολάρια το ποσό που η BP έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τους τελευταίους μήνες.

Η BP έχει ανακοινώσει ότι αναμένει το κόστος της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ, να κυμανθεί μεταξύ 25-30 δισ. δολάρια και θα το καλύψει έως το τέλος του επόμενου έτους.

Σημειώνεται ότι η Bridas κατέχει ήδη το 40% της Pan American Energy, η οποία σύμφωνα με την BP είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αργεντινή. Τον περασμένο Μάρτιο η CNOOC αγόρασε το 50% της Bridas έναντι 3,1 δισ. δολαρίων.



source: capital.gr

No comments:

Share |