Wednesday, November 10, 2010

Κίνα: Αύξηση των ορίων υποχρεωτικών αποθεματικών κατά 50 μ.β.


Κίνα: Αύξηση των ορίων υποχρεωτικών αποθεματικών κατά 50 μ.β.

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει ζητήσει από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας να αυξήσουν τα αποθεματικά που διατηρούν στην κεντρική τράπεζα, εντείνοντας τις προσπάθειες της για συγκράτηση της πιστωτικής ανάπτυξης εν μέσω ανησυχιών για αύξηση του πληθωρισμού και μαζικές εισροές κεφαλαίων από την επεκτατική νομισματική πολιτική της Federal Reserve, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κεντρική τράπεζα της χώρας θα αυξήσει κατά 0,50% το συντελεστή ελάχιστων αποθεματικών (reserve ratio) σε επιλεγμένες τράπεζες της χώρας.

Η αύξηση θα εφαρμοστεί στις Bank of Communications, Bank of China Ltd., Agricultural Bank of China Ltd., Industrial & Commercial Bank of China Ltd. και China Construction Bank.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να αυξήσει τον περασμένο μήνα το βασικό της επιτόκιο για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν τριών ετών, κίνηση που ερμηνεύτηκε από αρκετούς αναλυτές σαν η αρχή ενός κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας έκανε μια παρόμοια κίνηση τον περασμένο μήνα με στόχο έξι μεγάλες τράπεζες, ενώ έχει αυξήσει το όριο των αποθεματικών για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου τρεις φορές μέσα στο 2010.


source: capital.gr

No comments:

Share |