Wednesday, November 10, 2010

ΗΠΑ: Αύξηση 0,9% στις τιμές εισαγωγών τον Οκτώβριο


ΗΠΑ: Αύξηση 0,9% στις τιμές εισαγωγών τον Οκτώβριο

Με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο ενισχύθηκαν οι τιμές εισαγωγών τον Οκτώβριο, λόγω των υψηλότερων τιμών εισαγωγής πετρελαίου και τροφίμων, ωστόσο η αύξηση δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, οι τιμές εισαγωγών τον Οκτώβριο σημείωσαν άνοδο της τάξης του 0,9%, έπειτα από πτώση κατά 0,1% το Σεπτέμβριο. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση 1,3%.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές εισαγωγών παρουσίασαν άνοδο 3,6%.

Τα επιμέρους στοιχεία έδειξαν πως οι τιμές εισαγωγής καυσίμων εμφάνισαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο, αυξημένες κατά 3%, με τις τιμές πετρελαίου να ενισχύονται κατά 3,3% αντισταθμίζοντας την πτώση κατά 2,3% του δείκτη για το φυσικό αέριο. Εξαιρουμένου του πετρελαίου, οι τιμές εισαγωγών, αυξήθηκαν κατά 0,4%.

Επιπλέον, οι τιμές εισαγωγής τροφίμων ενισχύθηκαν κατά 0,1% τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, οι προσδοκίες των τελευταίων εβδομάδων ότι η Fed θα τυπώσει χρήμα για την αγορά κρατικού χρέους σε μια προσπάθεια στήριξης της οικονομίας οδήγησε τους επενδυτές στα εμπορεύματα.



source: capital.gr

No comments:

Share |