Friday, November 12, 2010

Κύπρου: Στα 3,6 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Deutsche Bank


Κύπρου: Στα 3,6 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Deutsche Bank


Στα 3,60 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η Deutsche Bank από την προηγούμενη των 3,30 ευρώ ενώ διατηρεί τη σύσταση hold.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η Κύπρου ανακοίνωσε άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται 6% υψηλότερα των εκτιμήσεών της, εξαιτίας των ισχυρότερων καθαρών εσόδων από τόκους και του χαμηλότερου λειτουργικού κόστους.

Ακόμη, προχωράει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 για δεύτερη φορά μέσα στο έτος. Και οι δύο αναβαθμίσεις έρχονται εξαιτίας των ισχυρότερων αναθεωρήσεων στα καθαρά έσοδα από τόκους.

Όπως εκτιμά, η Τράπεζα Κύπρου παραμένει σε καλύτερη θέση έναντι των ανταγωνιστικών τους, εξαιτίας της μικρότερης έκθεσης σε κρατικό χρέος, του βιβλίου δανείων στην Κύπρο και του λειτουργικού visibility.

Ειδικότερα, για το 2010 αναμένει καθαρά κέρδη 321 εκατ. ευρώ από τα 292 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, λειτουργικά κέρδη στα 698 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη εκτίμηση για 655 εκατ. ευρώ και καθαρά έσοδα από τόκους στα 1,035 δισ. ευρώ έναντι εκτίμησης για 984 εκατ. ευρώ.

source: capital.gr

No comments:

Share |