Friday, October 8, 2010

Thomas Cook: Συγχωνεύει δραστηριότητες με την Co-operative


Thomas Cook: Συγχωνεύει δραστηριότητες με την Co-operative


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Τις βρετανικές δραστηριότητες ταξιδιών και συναλλάγματος θα συνδυάσουν η ταξιδιωτική Thomas Cook Group PLC (TCG.LN) και η λιανική Co-operative Group, προκειμένου να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό δίκτυο της χώρας.

Η συγχώνευση των δραστηριοτήτων, θα δημιουργήσει μια εταιρεία, της οποίας το 70% θα έχει Thomas Cook και το υπόλοιπο 30% η Co-operative Group, που θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία της Μ. Βρετανίας και τη δεύτερη μεγαλύτερη πάροχο ξένου συναλλάγματος με περισσότερα από 1.200 καταστήματα, σύμφωνα με τις εταιρείες.

Θα δημιουργήσει συνέργιες τουλάχιστον 35 εκατ. λιρών ετησίως κυρίως από τις περικοπές κόστους, καθώς και το συνδυασμό των κεντρικών λειτουργιών με τα back-office, την ενοποίηση των IT υπηρεσιών, το κλείσιμο κάποιων καταστημάτων και τη βελτίωση συμβολαίων προμηθευτών. Η διανομή των ταξιδιωτικών προϊόντων της Thomas Cook θα ενισχυθεί στο 80% από το 69%.

Η συγχωνευμένη μονάδα δεν θα περιλαμβάνει τις online υπηρεσίες της Thomas Cook, την ιστοσελίδα ThomasCook.com, η κάποια από τις βρετανικές υπηρεσίες ξενάγησης.

Η εφαρμογή της συγχώνευσης υπόκεινται σε έγκριση των μονοπωλιακών αρχών και άλλες συνθήκες. Η ολοκλήρωσή της αναμένεται το Δεκέμβριο του 2010.



source: capital.gr

No comments:

Share |