Tuesday, October 12, 2010

Fed: Σε ετοιμότητα για νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης


Fed: Σε ετοιμότητα για νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης

Αρκετοί αξιωματούχοι της Federal Reserve εκτίμησαν ότι ένας νέος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης σύντομα θα ήταν η κατάλληλα αντίδραση για την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης, σύμφωνα με τα πρακτικά από την τελευταία συνάντηση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου τα περισσότερα μέλη της Fed θεώρησαν ότι θα χρειαστούν και νέα βήματα για την τόνωση της οικονομίας.

Η συζήτηση των αξιωματούχων επικεντρώθηκε στις αγορές περισσότερων κρατικών ομολόγων ή σε νέες στρατηγικές για τον πληθωρισμό αν οι τιμές παραμείνουν πολύ χαμηλά, όπως έδειξαν τα πρακτικά της τελευταίας συνάντησης.

"Οι συμμετέχοντες συζήτησαν πιθανές προσεγγίσεις για την παροχή περαιτέρω στήριξης, ωστόσο εστίασαν κυρίως σε νέες αγορές πιο μακροπρόθεσμων τίτλων του δημοσίου και σε πιθανά βήματα σε σχέση με τις πληθωριστικές προσδοκίες", αναφέρεται μεταξύ άλλων στα πρακτικά της συνάντησης.

Αρκετά μέλη της Fed επισήμαναν ότι "αν η οικονομική ανάπτυξη παραμείνει υπερβολικά αργή για να σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος στην υποχώρηση της ανεργίας ή αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που είναι συμβατά με την πολιτική της κεντρικής τράπεζας θα ήταν σκόπιμο να διατεθεί πρόσθετη στήριξη στο πλαίσιο της νομισματικής πολιτικής", σημειώνεται στα πρακτικά.

source: capital.gr

No comments:

Share |