Tuesday, October 12, 2010

Ernst & Young: Η Κίνα παγκόσμιος κυρίαρχος της αγοράς των IPO


Ernst & Young: Η Κίνα παγκόσμιος κυρίαρχος της αγοράς των IPO


ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ (Dow Jones)—Οι κινεζικές εταιρείες κυριάρχησαν στην παγκόσμια αγορά αρχικών δημόσιων προσφορών στο τρίτο τρίμηνο, αποτελώντας το 76% των 52,7 δισ. δολαρίων που συγκεντρώθηκαν, ωθούμενες από την IPO ύψους 22,1 δισ. δολαρίων της Agricultural Bank of China Ltd., σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ernst & Young LLP.

Η AgBank αποτελεί το 42% των συνολικών χρημάτων που αντλήθηκαν μέσω αρχικών δημόσιων προσφορών παγκοσμίως την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Οι κινεζικές εταιρείες άντλησαν 40,1 δισ. δολάρια από 110 deals κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ενώ οι ασιατικές εταιρείες συνέβαλαν κατά 83% στην παγκόσμια συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω IPO.

Η άντληση κεφαλαίων μέσω IPO στα χρηματιστήρια Shanghai και Shenzhen κατέγραψε ιστορικά υψηλά αυτό το χρόνο. Το χρηματιστήριο της Shanghai βρέθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην άντληση κεφαλαίων μέσω IPO το 2010, με 15,6 δισ. δολάρια, ενώ ακολούθησε το Χονγκ Κονγκ με 14 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω της διπλής εισαγωγής της AgBank στις δύο αγορές. Το χρηματιστήριο Shenzhen βρέθηκε στην τρίτη θέση με 10 δισ. κεφάλαια.




source: capital.gr

No comments:

Share |