Thursday, October 14, 2010

ΗΠΑ: Απροσδόκητα υψηλή αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας


ΗΠΑ: Απροσδόκητα υψηλή αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Μάχη με την υψηλή ανεργία συνεχίζει να δίνει η αμερικανική οικονομία, με τα τελευταία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας να εμφανίζουν αύξηση, μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις ενισχύθηκαν κατά 13.000 στις 462.000 την εβδομάδα που έληξε στις 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της αμέσως προηγούμενης εβδομάδα αναθεωρήθηκαν ανοδικά, κάνοντας λόγο για 449.000 αιτήσεις από 445.000 προηγουμένως.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν αύξηση των αιτήσεων κατά μόλις 1.000 την τελευταία εβδομάδα.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων των αιτήσεων, που περιορίζει τη διακύμανση των στοιχείων, αυξήθηκε κατά 2.250 στις 459.000 αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι η απρόσμενα υψηλή αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις θέσεις απασχόλησης στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα, που έδειξαν ότι οι επιχειρήσεις συνέχισαν να απολύουν εργαζομένους το Σεπτέμβριο.

Η "σκληρή" αγορά εργασίας αναμένεται να αποτελέσει ζήτημα-κλειδί για τις ερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ στις 2 Νοεμβρίου.



source: capital.gr

No comments:

Share |