Wednesday, October 27, 2010

Ευρωζώνη: Ενίσχυση 0,3% του δείκτη leading Indicators τον Σεπτέμβριο


Ευρωζώνη: Ενίσχυση 0,3% του δείκτη leading Indicators τον Σεπτέμβριο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones) – Ο σύνθετος δείκτης leading indicators για την οικονομία της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο στις 113,1 μονάδες, ακολουθώντας την 0,7% αύξηση του Αυγούστου και 0,9% αύξηση του Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Conference Board.

Η εν λόγω αύξηση ενίσχυσε τον δείκτη 18,4% υψηλότερα από τα επίπεδα του Μαρτίου 2009.

Παρά την αύξηση του δείκτη τον Σεπτέμβριο, η συνεχιζόμενη επιβράδυνση του LEI για την Ευρωζώνη υποδεικνύει μια περαιτέρω μετρίαση της οικονομικής επέκτασης», δήλωσε ο οικονομολόγος του conference Board, Jean-Claude Manini. «Οι ισχυρές οικονομίες όπως είναι αυτή της Γερμανίας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με υγιείς ρυθμούς βραχυπρόθεσμα, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών της Ευρωζώνης θα επηρεαστούν από τα μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας και το ισχυρότερο ευρώ. Εν κατακλείδι, η αδύναμη και ευμετάβλητη ανάπτυξη παραμένει το πιθανότερο σενάριο για το 2011».

O leading indicator, ο οποίος συνδυάζει αρκετές εκτιμήσεις μελλοντικών στοιχείων και πληροφορίες δημοσκοπήσεων, μπορεί να δείξει αλλαγές στον οικονομικό κύκλο.

Το Conference Board είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε να δημοσιεύει στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης από τον Δεκέμβριο του 2008.




source: capital.gr

No comments:

Share |