Wednesday, October 27, 2010

Deutsche Bank: Ζημίες 1,21 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο


Deutsche Bank: Ζημίες 1,21 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο


Καθαρές ζημίες ύψους 1,21 δισ. ευρώ εμφάνισε η Deutsche Bank κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου εξαιτίας της απομείωσης στην αξία της συμμετοχής της στην Deutsche Postbank.

Ένα χρόνο νωρίτερα η γερμανική τράπεζα είχε ανακοινώσει κέρδη 1,38 δισ. ευρώ. Οι ζημιές ήταν πάντως μικρότερες από τα 1,52 δισ. ευρώ που προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, οι αναλυτές.

Τον προηγούμενο μήνα η Deutsche Bank είχε ανακοινώσει ότι αναμένει ζημιές για το τρίτο τρίμηνο εξαιτίας επιβάρυνσης ύψους 2,3 δισ. ευρώ που σχετίζεται με την Postbank.

Οι πωλήσεις και οι συναλλαγές στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν κατά 4% - λιγότερο από τις αντίστοιχες μειώσεις που ανακοίνωσαν οι UBS και Credit Suisse

Υπενθυμίζεται ότι αυτόν το μήνα η γερμανική τράπεζα ολοκλήρωσε την πώληση μετοχών αξίας 10,2 δισ. ευρώ – ποσό ρεκόρ – προκειμένου να εξαγοράσει το υπόλοιπο ποσοστό της Postbank που δεν κατέχει ήδη. Στόχος της είναι να περιορίσει την εξάρτησή της από την επενδυτική τραπεζική και να ενισχύσει τα κεφάλαιά της.

Οι μετοχές της τράπεζας, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, έχουν υποχωρήσει κατά 8,7% από τις αρχές της χρονιάς, διαμορφώνοντας την αξία της στα 38,3 δισ. ευρώ.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |