Wednesday, September 1, 2010

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση για πωλήσεις λιανικής


Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση για πωλήσεις λιανικής

Απροσδόκητη πτώση για δεύτερο μήνα κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία τον Ιούλιο, με τα στοιχεία να υποδηλώνουν πως η αύξηση των προσλήψεων δεν μπορεί να ενισχύσει ακόμη την καταναλωτική ζήτηση.

Οι πωλήσεις, προσαρμοσμένες για εποχικές αλλαγές και τον πληθωρισμό, υποχώρησαν 0,3% σε σχέση με τον Ιούνιο, όταν είχε επίσης υποχωρήσει 0,3%.

Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για αύξηση 0,5%.

«Η υποχώρηση θα πρέπει να αποδοθεί στη μεταβλητότητα των αριθμών. Υπήρξαν τόσο καλά νέα από το καταναλωτικό μέτωπο στη Γερμανία, και η τάση αναμένεται να συνεχιστεί για κάποιους μήνες ακόμη», σχολιάζει ο Ken Wattret, επικεφαλής οικονομολόγος της BNP Paribas.

Η ανεργία στη Γερμανία υποχώρησε για 14ο μήνα τον Αύγουστο καθώς οι εταιρείες αύξησαν την παραγωγή. Οι εργοδότες αυξάνουν τις προσλήψεις καθώς η οδηγούμενη από την Ασία παγκόσμια ανάκαμψη, δίνει ώθηση στις παραγγελίες για εξαγωγές.

Την ίδια στιγμή, η γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών τον προηγούμενο μήνα, ενώ και η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών, σύμφωνα με το μηνιαίο δείκτη της Gfk, σημείωσε άνοδο.

source: capital.gr

No comments:

Share |