Wednesday, September 1, 2010

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 9 μηνών ο μεταποιητικός PMI τον Αύγουστο


Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 9 μηνών ο μεταποιητικός PMI τον Αύγουστο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Περιορίστηκε σε σημαντικό βαθμό η ανάπτυξη του βρετανικού μεταποιητικού κλάδου τον Αύγουστο, υποδηλώνοντας ότι η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη που σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο δεν διατηρήθηκε και στο τρίτο, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε στις 54,3 μονάδες τον Αύγουστο από 56,9 μονάδες τον Ιούλιο, όπως ανέφεραν η Markit Economics και το Chartered Institute of Purchasing and Supply. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του PMI σε διάστημα εννέα μηνών.

Τα στοιχεία του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά από τις 57,3 μονάδες.

Το αποτέλεσμα του Αυγούστου ήταν χειρότερο των εκτιμήσεων καθώς οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση στις 56,7 μονάδες.

Η μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει ότι ο κλάδος αναπτύσσεται, ενώ κάτω από τις 50 μονάδες δείχνει συρρίκνωση.

«Τα στοιχεία για τον PMI δίνουν επιπλέον ενδείξεις ότι η αναμενόμενη επιβράδυνση της ανάκαμψης της βρετανικής μεταποίησης από τα υψηλά που κατέγραψε νωρίτερα το 2010 βρίσκεται σε εξέλιξη», σημείωσε ο Rob Dobson, οικονομολόγος της Markit. «Ο μελλοντικός δείκτης παραγγελιών προς αποθέματα δείχνει επίσης περαιτέρω επιβράδυνση στη Μ. Βρετανία τους επόμενους μήνες και, μετά την άνοδο νωρίτερα μέσα στο έτος, η ελπίδα της στήριξης από τις εξαγωγές απομακρύνεται τους τελευταίους μήνες».


source: capital.gr

No comments:

Share |